Poliţiştii harghiteni au pus în executare, în cursul zilei de joi (06 februarie a.c.), 3 mandate de percheziţie domiciliară, la sediul unei Primării din zona localităţii Gheorgheni, dar şi la domiciliul şi reşedinţa unui funcţionar public, cercetat penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Potrivit IPJ Harghita, în cursul anului 2019, oamenii legii au obţinut date şi indicii că suspectul, care avea atribuţii pe linia administrării drumurilor, străzilor, parcurilor și grădinilor publice în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei, ar fi comis mai multe ilegalităţi, printre acestea şi contrabandă cu băuturi alcoolice.

Au fost solicitate, obţinute şi puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, la sediul Primăriei unde este angajat cel în cauză, precum şi la domiciliul şi la reşedinţa acestuia, toate situate în zona Gheorgheni. Aceste percheziţii, desfăşurate de 14 poliţişti în cursul zilei de 06 februarie a.c., au avut ca scop documentarea şi probarea activității ilicite desfășurate de suspect. (…) Au fost identificate, indisponibilizate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri, printre care 32 de litri de alcool, despre care există suspiciunea că provine din contrabandă, 78 de articole pirotehnice, precum şi documente reprezentând evidenţe de organizare a muncii în folosul comunității a unor cetățeni”, se arată într-un comunicat al IPJ Harghita.

În cauză sunt continuate cercetările, la finalizare urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

Foto: arhiva

Articolul precedentPeste 3.600 harghiteni, în continuare fără curent electric. Circulaţia rutieră a fost reluată pe toate sectoarele
Articolul următor4mc de lemne confiscate şi 4.000 de lei amendă, după o acţiune a poliţiştilor harghiteni