Șeful Poliției municipiului Miercurea Ciuc, Nicolae Florin Ghenci, a fost fost retrogradat în funcție, în vreme ce alți doi colegi de-ai săi au fost sancționați disciplinar cu diminuarea salariului de bază pe o perioadă de 1 până la 3 luni și mustrare scrisă după ce au participat la o petrecere în timpul stării de urgență.

De asemenea, atât cei trei polițiști, cât și alți 5 participanți au fost sancţionaţi contravenţional, iar polițiștii care au intervenit la apelul efectuat prin 112 au fost sancționați disciplinar cu diminuarea salariului funcției de bază cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni.

Măsura vine ca urmare a unei plângeri făcută în data de 7 iunie, de un localnic din municipiul Miercurea Ciuc, care sesiza faptul că în data de 2 mai mai multe persoane, printre care şeful Poliţiei Miercurea Ciuc şi alţi doi poliţişti, ar fi participat la o petrecere organizată într-un cort amplasat în apropierea imobilului în care aceştia locuiesc.

„În urma verificărilor privind cele menţionate în sesizare, s-a constatat că există date şi indicii rezonabile cu privire la încălcarea anumitor prevederi ale legislaţiei în vigoare, precum şi ale unor norme interne. Astfel, au fost identificate fapte ce întrunesc elementele constitutive ale abaterilor disciplinare comportarea necorespunzătoare în serviciu, în familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege şi nerespectarea prevederilor jurământului de credinţă (…) Reamintim tuturor că nimeni nu este mai presus de lege şi asigurăm comunitatea harghiteană că poliţiştii îşi fac datoria, fără nici un fel de rabat de la moralitate, normalitate şi legalitate. Suntem conştienţi că, fiind primii chemaţi să aplicăm Legea se cuvine să fim şi primii care o respectă, context în care le mulţumim cetăţenilor a căror încredere ne onorează şi le garantăm că ne asumăm cu maximă responsabilitate nobilul rol de a veghea la menţinerea unui climat optim de siguranţă în comunitate”, transmit reprezentanții IPJ Harghita.

Petrecerea în urma căreia șeful Poliției Miercurea Ciuc, Nicolae Florin Ghenci, și-a pierdut funcția a fost organizat în timpul stării de urgență, cu participarea unui grup de ofițeri și subofițeri, care au petrecut până noaptea târziu într-un cartier din municipiu.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentExplozie de cazuri noi în România! Județul Harghita a trecut de 200 de infectări. Încă 8 harghiteni testați pozitiv
Articolul următorInterviu exclusiv Ana Maria Păcuraru – Profesorul Alfred de Zayas, semnal de alarmă: ce învață lumea din crizele prezentului