În cele 3 zile de week-end, în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin activităţile de cercetare şi investigaţie desfăşurate, poliţiştii harghiteni au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, în zona Bazinului Ciucului de Jos.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială de profil, au fost constatate neconcordanţe între anumite avize secundare de însoțire de tip silvic şi registrul de evidență a intrărilor/ieșirilor materialelor lemnoase.

Întrucât un volum de 20,87 mc de material lemnos a fost expediat fără proveniență legală, s-a procedat la o confiscare valorică de 7.341,43 lei și la aplicarea unei sancțiuni contravenționale de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

De asemenea, firma în cauză a fost sancționată contravențional cu încă o amendă de 5.000 de lei, potrivit aceluiaşi act normativ, pentru neînregistrarea în registrul de evidență a intrărilor/ ieșirilor materialelor lemnoase a alte 4 avize de însoțire secundare altele decât cherestele.

Articolul precedentDoi șoferi din Praid prinșți cu permise de conducere falese, eliberate în Ucraina
Articolul următorCe înseamnă un trai decent în România? Coșul lunar pentru un trai decent a crescut cu 200 de lei în 2019