Premieră la nivel naţional pentru județul Harghita

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita au anunţat publicarea, în premieră la nivel naţional, a primului anunţ de participare la o licitaţie publică deschisă de către Unitatea de Achiziţii Publice Centralizate (UCA), înfiinţată în judeţ în cadrul unui proiect al Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice (ANAP), anunță Informația Harghitei.

UCA Judeţul Harghita s-a constituit în luna octombrie a anului trecut sub forma unui compartiment în cadrul structurii Consiliului Judeţean (CJ), care a derulat  până în prezent un amplu proces de consultare a autorităţilor contractante subordonate în vederea identificării şi centralizării nevoilor acestora. Pentru înfiinţarea UCA în acest judeţ, pregătirea şi organizarea primelor două proceduri de achiziţie centralizată, parteneri au fost reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii şi consultanţi ai consorţiului condus de Ernst & Young România.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat într-o conferinţă de presă că este vorba despre primul anunţ de licitaţie pentru articole de birotică, produse de papetărie şi furnituri de birou al acestei unităţi care a fost înfiinţată în cadrul proiectului SIPOCA 625 al ANAP. Acesta a precizat că la prima licitaţie vor participa 10 primării şi 21 de subunităţi ale CJ Harghita şi şi-a exprimat speranţa că, în afară de eficienţa şi transparenţa procedurilor şi de calitatea produselor şi serviciilor, se va economisi şi foarte mult timp pentru unităţile subordonate şi pentru administraţiile locale în ceea ce priveşte derularea proceselor de achiziţii publice.

Continuarea, AICI

Articolul precedentLovitură pentru Vladimir Putin! China a anunțat că nu va trimite arme nici Rusiei, nici Ucrainei
Articolul următorNumărul salariaţilor şi câştigul salarial, în luna ianuarie, în Regiunea Centru