Urșii își fac prezența din ce în ce mai simțită în localitățile harghitene. Jandarmii au fost solicitați noaptea trecută să intervină în trei situații pentru îndepărtarea animalelor sălbatice din zonele locuite din județ. 

Purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita, plt.adj. șef Suciu Gheorghe, a transmis că primul apel a fost făcut la ora 21:15, de o localnică din comuna Voșlăbeni care anunța că un urs mare și-a făcut apariția în apropierea caselor de pe strada Mihai Eminescu. Locuitorii au încercat să speriie animalul sălbatic, însă fără succes. Un echipaj de jandarmi din Gheorgheni a intervenit pentru înlăturarea ursului, însă la scurt timp, un alt urs de talie mai mică și-a făcut apariția în zonă. Un alt apel a fost făcut după aproximativ 20 de minute, o persoană anunțând că în Băile Tușnad, în fața unui magazin din zona Gării, și-a făcut apariția un urs.

„În cursul serii au fost primite trei apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunțată prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad. (…) Locuitorii au încercat să-l îndepărteze, un lucru pe care noi nu îl încurajăm (…) La nici 20 de minute de la primul apel, tot prin intermediul 112, un domn semnala prezența unui urs în apropierea unui magazin din stațiunea Băile Tușnad, la o distanță nu foarte mare de gara CFR din localitate. Pe timpul îndepărtării acestuia înspre pădure de către o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, un alt domn a sunat la 112 pentru a anunța prezența aceluiași urs în apropierea gării. Echipajele de jandarmerie prezente în cele două localități au acționat pentru prevenirea oricăror incidente și au rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin”, a transkis purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

Autorităție atrag atenția locuitorilor să nu se apropie de animalele sălbatice pentru a le filma sau fotografia, să nu le hrănească, și să aibă grijă unde depozitează resturile menajere. În cazurile în care sunteți martori ai unor astfel de situații, jandarmii vă recomandă să sunați la 112. 

Foto cu caracter ilustrativ

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentCe ascunde interviul lui Barna cu Cristoiu. Sau cum se „reșapează un dinozaur comunist”
Articolul următorFOTO | Accident în Urișor! Două persoane au fost rănite şi au ajuns la spital