Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de 74 ori, de la începutul anului, pentru îndepărtarea unor urşi din apropierea zonelor locuite. Cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Băile Tuşnad, în zona Lacului Sf Ana sau a municipiului Miercurea Ciuc.

Pe lângă acestea au fost şi situaţii în care patrulele de jandarmerie au fost solicitate în mod direct de către cetăţeni, ori s-au autosesizat, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu. El a subliniat că echipele de intervenţie au dotarea necesară pentru a proteja oamenii şi bunurile acestora.

Ţinând cont de numeroasele semnalări ale prezenţei urşilor în zonele locuite, jandarmii au derulat şi acţiuni de informare şi prevenţie, turiştii fiind sfătuiţi să nu se apropie de animalele sălbatice, să evite zonele frecventate de acestea şi să sune la 112, dacă observă urşi în apropierea aşezărilor.

Articolul precedentAJOFM Harghita face sondaj să vadă care este necesarul de forţă de muncă
Articolul următorOrganizaţiile judeţene din Harghita ale ALDE şi Pro România vor să strângă câteva mii de semnături pentru Mircea Diaconu