Salvamontiştii harghiteni au început refacerea traseelor montane deteriorate în timpul iernii, în prima fază acţionând în zonele mai joase, unde zăpada s-a topit.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat că salvatorii montani au foarte mult de lucru, mai ales în zonele unde au fost rupţi stâlpii sau copacii pe care se află marcajele turistice.

Acesta a precizat că s-a acţionat, deocamdată, în Cheile Vârghişului şi în alte locuri unde zăpada s-a topit şi se va continua, în funcţie de cum se va putea ajunge la traseele cu probleme.

De asemenea, se vor repara şi refugiile montane din judeţ, care au fost afectate de condiţiile din timpul iernii, urmând să se amplaseze alte trei refugii noi.

Traseele montane marcate din Harghita au o lungime de 2.600 kilometri, iar în judeţ există 27 de refugii montane.

Sezonul de iarnă a fost unul încărcat, cu peste 400 de intervenţii pentru ajutorarea celor care au suferit accidente pe pârtii.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentMinistrul Agriculturii la Realitatea Plus. Prin schemele de sprijin urmărim ca cerealele să nu mai plece la export
Articolul următorLocurile de muncă vacante anunțate de AJOFM Harghita