Peste 70 de pompieri militari din judeţele Mureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, mai bine de şapte ore, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de depozitare a materialului lemnos, care a cuprins un depozit de lacuri şi vopsele, precum şi o casă de locuit din vecinătate.

„Incendiul din municipiul Reghin a fost lichidat, afectând în total o suprafaţă de aproximativ 2000 de metri pătraţi. Focul a cuprins o hală de depozitare a materialului lemnos (850 de metri pătraţi dintr-un total de 2.100 metri pătraţi), o hală de depozitare a materialului lemnos şi lacurilor-vopsele (900 de metri pătraţi dintr-un total de 1.350 de metri pătraţi), precum şi o casă de locuit (220 de metri pătraţi dintr-un complex de locuinţe de 670 metri pătraţi). Cu toate acestea, pompierii au reuşit să salveze o parte semnificativă din clădiri, limitând extinderea incendiului”, a anunţat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

La incendiu s-a intervenit cu opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei cisterne, două autocamioane de intervenţie, o autoscară mecanică de intervenţie şi salvare de la înălţimi, o ambulanţă SMURD, patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un microbuz, opt ofiţeri, respectiv 67 subofiţeri şi soldaţi.

„Un echipaj format dintr-o autospecială de stingere şi trei cadre vor rămâne în zonă pentru supraveghere. Echipajele din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud şi ISU Harghita au început deplasarea spre bază, iar forţele participante la intervenţie s-au retras în subunitate”, au precizat reprezentanţii ISU Mureş.

Cauzele izbucnirii incendiului urmează să fie stabilite în zilele următoare.

Luni seara, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Reghin, împreună cu lucrători ai Serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Gurghiu şi Ibăneşti, au intervenit cu patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală gater, din localitatea Gurghiu.

Flăcările s-au manifestat la o clădire pe aproximativ 140 de metri pătraţi şi la bunurile din interior (utilaje, instalaţii, materie primă etc.), fiind stins după câteva ore.

Tot luni, ISU Mureş a intervenit la un incendiu de pădure pe raza comunei Saschiz, care a afectat o suprafaţă de aproximativ 9 hectare, dintre care 5 hectare fond forestier, şi la Ungheni, unde a ars vegetaţie uscată pe aproximativ 12 hectare de teren, existând riscul extinderii la casele de locuit.

AGERPRES

Articolul precedentUCRAINA ATACĂ MOSCOVA CU DRONE
Articolul următorAMNISTIE FISCALĂ ȘI BONIFICAȚIE PENTRU CONTRIBUABILI ÎN ROMÂNIA