Numărul de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare este în creştere în Harghita, fără să se fi înregistrat vreun caz de gripă. Totodată campania de vaccinare antigripală este în derulare, a precizat şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi.

Potrivit acesteia, săptămâna trecută au fost raportate de medicii de familie 962 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care trei au fost spitalizate, 34 de pneumonii, din care 11 au fost spitalizate şi nu s-a înregistrat niciun caz de gripă.

Șefa DSP a arătat că evoluţia îmbolnăvirilor este similară cu cea înregistrată anul trecut şi consideră că absenţa cazurilor de gripă se datorează faptului că derularea campaniei antigripale este în grafic.

În Harghita se distribuie deja a treia tranşă de doze de vaccin antigripal, înregistrându-se şi o creştere a intenţiei de vaccinare din partea cetăţenilor, relatează Agerpres.

Articolul precedentAvocaţii lui Borboly Csaba au făcut o cerere de recuzare în procesul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie
Articolul următorDoi urşi au fost văzuţi la Praid şi la Bălan