Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată  unui bărbat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În ziua de 20 decembrie 2018, un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita – Postul de Poliţie Căpâlniţa s-a prezentat la sediul Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita şi a formulat un denunţ împotriva unui bărbat din conţinutul căruia rezulta că, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2018, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-a oprit pe acesta în trafic în timp ce conducea un autovehicul, deşi nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal. La momentul respectiv, bărbatul i-a promis poliţistului că îi poate oferi suma de 1.000 de lei pentru a nu-i mai întocmi dosar penal. Ulterior, în dimineaţa zilei de 20 decembrie 2018, el l-a contactat pe poliţist spunându-i că este dispus să-i dea suma de 2.000 de lei pentru a nu mai continua cercetările.

În aceeaşi zi, bărbatul s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Căpâlniţa şi i-a oferit poliţistului denunţător suma de 2000 lei penntru a nu continua cercetările pentru cele două infracţiuni săvârşite anterior. Cu această ocazie, procurorul de caz, împreună cu ofiţerii D.G.A – S.J.A. Harghita au procedat la constatarea în flagrant a infracţiunii de dare de mită, iar suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză, organele de cercetare penală din cadrul D.G.A – S.J.A. Harghita au desfăşurat activităţi de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz.