Ieri, în jurul orei 12.00, polițiștii au fost sesizați prin Serviciul Unic 112 despre faptul că în localitatea Livezi a avut loc un accident feroviar soldat cu vătămarea corporala unei persoane, anunță IPJ Harghita.

Din primele investigații desfășurate de către polițiști la fața locului a rezultat faptul că un bărbat de 52 de ani, din Tușnad, a condus autoutilitară pe drumul comunal 111, având atașat un atelaj hipo în care transporta lemn de foc. La trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Livezi, acesta nu ar fi respectat semnificația indicatoarelor Oprire și Trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere, fiind surprins și acroșat în partea frontală stânga, de către un tren care circula pe relația Iași-Brașov. În urma impactului a rezultat pe vătămarea corporală a conducătorului auto care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto cât și mecanicul-conductor al trenului au fost testați cu aparatul alcooltest, în ambele cazuri rezultatele  fiind negative. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: IPJ Harghita

Articolul precedentOlimpiade naționale găzduite de județul Harghita în 2023
Articolul următorModificări importante pentru ITP în 2023. Vezi cu cât s-au majorat tarifele și amenzile