Israelul a intensificat restricţiile anti-pandemie şi a extins utilizarea certificatului Covid-19 pentru cea mai mare parte a populației.

Țara introduce certificatul verde pentru toate persoanele de peste 3 ani, informează DPA citată de Agerpres.

Toţi adulţii trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinaţi, s-au vindecat sau au fost testaţi negativ.

În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii cu vârsta de 3 ani şi peste trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Noile reguli se vor aplica începând de miercurea viitoare. Restricțiile anti-pandemie care vor intra în vigoare au legătură cu accesul la evenimente sportive şi culturale, în centre de fitness, restaurante şi săli de conferinţă.

Certificatul verde, care a adus o relaxare pentru cei vaccinaţi şi vindecaţi, a fost introdus în Israel în februarie. Peste 58% din populaţia israeliană, de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată.

Israelul a fost prima ţară din lume care a început să administreze al treilea vaccin persoanelor cu vârsta de 60 de ani şi peste. Până în prezent, peste 600.000 de persoane au fost vaccinate a treia oară, conform guvernului.

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentPSD: Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să ceară urgent demisia lui Cîţu!
Articolul următorInformații importante pentru cei vaccinați cu Pfizer: A fost descoperit un efect advers rar, dar foarte grav