Celebra casă de modă Balenciaga a fost acuzată de pedofilie, după ce a lansat campania de Crăciun. În pozele publicitare apar copilași care țin în brațe ursuleți în costume de adulti. 

 

Imaginile au stârnit revoltă în rândul internauților, care au trimis un val de critici și acuzații la adresa brandului. Oamenii au spus că fotografiile sunt „dezgustătoare”, deoarece costumația ursuleților era pentru adulți. Ulterior, casa de modă a fost nevoită să-și retragă campania de Crăciun, iar reprezentanții au postat pe rețelele de socializare un mesaj în care își cer scuze pentru acest episod. 

„Ne cerem scuze sincer pentru orice supărare pe care campania noastră a produs-o. Gențile noastre în formă de ursuleți de pluș nu ar fi trebuit să fie alăturate copiilor în această campanie. Am retras campania de pe toate platformele”, este mesajul transmis de Balenciaga.

 

Fotograful Galimberti a declarat, pentru CNN, că producerea și fotografierea campaniei nu a fost în mâinile sale.

„Nu sunt în poziție să comentez alegerile Balenciaga, dar trebuie să subliniez că nu am avut dreptul în niciun fel să aleg produsele, modelele, combinația dintre acestea. Ca fotograf mi s-a cerut să luminez scena dată și sa fac fotografiile în stilul meu. Ca de obicei, producția campaniei și fotografierea nu sunt în mâinile fotografului. Presupun că orice persoană predispusă la pedofilie caută pe internet și, din păcate, are un acces prea ușor la imagini complet diferite de ale mele, absolut explicite”, a spus fotograful.

 

„Condamnăm abuzul asupra copiilor în orice formă. Susținem siguranța și bunăstarea copiilor”, mai scrie Balenciaga.

Articolul precedentO româncă a fost reținută pentru terorism: „Se află într-o stare avansată de autoradicalizare”
Articolul următorDate năucitoare: inflația pentru mâncare, peste 25% – Semnal de alarmă: carnea ar putea să dispară de la raft