Un proiect de lege care prevede sacționarea penală a actelor de huliganism împotriva personalului didactic, respectiv amenzi de până la 3.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore pentru persoanele care ofensează în public profesorii a primit recent avizul Comisiei de securitate, apărare și ordine publică a Parlamentului și urmează să fie dezbătut în plen.

Concret, elevii și părinții ar putea primi amenzi sau ar putea fi obligați la până la 60 de ore de uncă în folosul comunității în cazul în care jignesc sau agresează personalul didactic. 

 

Cadrele didactice vor trebui să comunice imediat orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor ori asupra colegilor din partea elevilor, studenților, părinților sau a altor persoane.

Aceștia din urmă vor fi nevoiți să manifeste respect față de profesori și să comunice, la rândul lor orice caz suspect sau confirmat de violență.

În plus, dacă există acte de violență, acestea vor fi amendate cu 68.000 de lei sau chiar închisoare de până la 5 luni.

 

Articolul precedent„Permanenţe Eminesciene”, recital de poezie şi muzică al Cenaclului Literar „Buna Vestire” din Miercurea Ciuc, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorDezvăluiri: caracatița jurnaliștilor și analiștilor plătiți de PSD din bani publici