Ieri, jandarmii harghiteni au aplicat 2 amenzi în valoare de 3.500 de lei și au confiscat peste 8 metri cubi de material lemnos, ambele la regimul silvic. 

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune, a depistat în apropierea comunei Siculeni, un bărbat ce transporta cu ajutorul unei remorci atașate la un tractor arbori de esență rășinoase, fără a putea prezenta documentele de transport, iar trunchiurile nu aveau aplicată marcă silvică. În vederea stabilirii prejudiciului și cantității de lemn jandarmii au beneficiat de sprijinul angajaților Ocolului Silvic de Regim Miercurea Ciuc.

Tot ieri, de această dată în municipiul Gheorgheni, a fost depistat un bărbat ce transporta fără documente legale, cu ajutorul unei autoutilitare, lemn din specia molid. În vederea stabilirii prejudiciului și cantității de lemn jandarmii au beneficiat de sprijinul angajaților Ocolului Silvic Particular Gheorgheni.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, cu amendă în valoare de 2.500 lei, respectiv 1.000 de lei, iar cei peste 8 metri cubi material lemnos au fost ridicați în vederea confiscării. Sancțiunea  a fost aplicată în conformitate cu art. 19, alineatul 1, lit b din Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Articolul precedentÎn această dimineață sună alarmele
Articolul următorS-a modificat regimul armelor și munițiilor!