Dezvăluiri explozive în emisiunea Ancăi Alexandrescu. În exclusivitate la „Culisele Statului Paralel„, jurnalista a prezentat imagini cu urmările exploziei de pe șantierl Autostrăzii A7, în care 4 oameni au murit. Anca Alexandrescu a prezentat și raportul care arată secundă cu secundă ce s-a întâmplat la locul exploziei și ce presiuni a făcut ministrul Sorin Grindeanu pentru ca lucrările să meargă la foc continuu.

„Atât Grindeanu, cât și oamenii din subordinea lui de la CNAIR, au mințit în favoarea firmei UMB a lui Dorinel Umbrărescu, Imediat după tragedie CNAIR a dat comunicat care părea făcut de PR. O să vă arăt imaginile de la fața locului, imagini pe care nu le-au văzut decât procurorii.

Din fotografii se observă nu că s-a lucrat în apropierea conductei de gaz, cum a spus CNAIR, ci lucrătorii au ajuns cu utilajele chiar PE CONDUCTĂ. Se vede, fără dubiu, că muncitorii s-au urcat cu utilajele deasupra țevilor. Se văd urme atât de bucata de țeavă intactă, cât și pe cea care a fost sfâșiată de explozie. Mai mult, toți știau exact unde se află conducta, veți vedea mesajele date imediat după explozie.

VEZI FOTO AICI

Utilajele se aflau deasupra conductei care a explodat, nu în apropiere sau la o oarecare distanță. „Nu ai ce căuta cu o cistenă de 40 de tone pe o conductă de gaze” – Dian Popescu.

”Să mai spunem că se lucra noaptea din presiune de timp, chiar ministrul Sorin Grindeauni a solicitat urgentarea, pentru că erau în urmă cu lucrările,” a afirmat Anca Alexandrescu. 

Diriginți de șantier, ingineri și responsabilii din conducerea Ministerului Transporturilor, precum și cei de la Compania de Infrastructură știau de existența țevii de gaz care trebuia mutată de cel puțin 4 luni.

 

Imagine

Imagine

Nota de colaborare privind relocarea conductei precizează si distanțele care trebuie respectate, ori imaginile surprinse după tragedie arată că utilajele erau exact deasupra conductei.

 Imagine

CNAIR ȘI UMB AU ÎNCERCAT DIN PRIMA CLIPĂ SĂ ASCUNDĂ ADEVĂRUL ȘI SĂ GĂSEASCĂ ACARI PĂUN

„Au trimis la moarte niste oameni. In aceasta seara, am sa va arat si contractul de relocare al acestor tevi de gaze, care era semnata inca din luna mai”, a mai spus Anca Alexandrescu.

Dian Popescu: „Oamenii nu au nicio vină, lor li s-au trasat marcajele de compactare, ei nu știau că acolo este țeavă de gaz, ei stiau că trebuie să meargă cu compactorul pe marcaj. Cine i-a predat amplasamentul este de vină. Nu e nicio problemă că se lucra noapte, așa se face peste tot, problema e legată de neregulile privind organizarea de șantier.” 

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Bătălia pentru putere a căpătat noi proporții”
Articolul următorCum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo