Amenzi de 380 de mii de lei pentru companiile din energie care nu au emis facturile la timp. ANRE a anunțat miercuri primele amenzi după avalanșa de sesizări legate de neemiterea facturilor de energie electrică și a acțiunilor de control la principalii furnizori de energie electrică. 

Acțiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii și-au respectat obligația de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienții finali, a anunțat Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sancțiunile vin în urma controalelor ANRE din perioada aprilie-septembrie a acestui an, perioadă în care românii nu au primit nicio factură la electricitate. Alții s-au trezit cu trei facturi într-o lună. Într-un comunicat de presă, Autoritatea de reglementare transmite că furnizorii nu și-au îndeplinit obligațiile legale. Cea mai mare amendă a fost aplicată companiei Electrica, de 120 de mii de lei, urmată de Hidroelectrica. Controalele vor continua și în perioada următoare.

CE AMENZI AU PRIMIT COMPANIILE DIN ENERGIE DIN ROMÂNIA

Electrica – 120.000 lei
Hidroelectrica – 70.000 lei
CEZ Vânzare – 60.000 lei
E.ON Energie – 50.000 lei
ENEL Energie – 50.000 lei
Enel Muntenia – 30.000 lei

sursa: ANRE

ANRE a precizat că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia acele încălcări care afectează consumatorii de energie electrică și gaze naturale.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCoaliția, consens pe prețurile la energie – Plafoanele stabilite și noile reguli pentru facturile românilor
Articolul următorVremea 10 noiembrie