Aplicația Visit Harghita a împlinit, în data de 12 decembrie, un an de la lansare. La ceas aniversar, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond a vorbit despre prima aplicație destinată telefoanelor mobile, dar și despre site-ul care adună laolaltă informații utile despre atracțiile turistice, evenimentele și programele organizate în județul Harghita.

„Înainte de a vizita un anume loc, cel mai des accesăm de pe calculator, pagina web pentru a ne informa. Însă dacă ne aflăm la fața locului atunci alegem să căutăm loc de cazare, restaurat sau atracții turistice, prin intermediul aplicației telefonice (…) Aplicația este unică pentru că întreaga ofertă turistică din județ poate fi consultată aici. Unică, deoarece este singura aplicație din țară care poate fi accesată în trei limbi și care dispune și de un ghid vocal care oferă informații despre anumitele locații, personalități, valori culturale, istorie. Dacă aceste aspecte sunt deja foarte cunoscute în orașele mari, în regiunea noastră acestea sunt noutăți”, a explicat vicepreședintele.

Potrivit acestuia, în procesul pentru realizarea aplicației și paginii web au fost consultate numeroase aplicații de acest tip din țară și din Europa de Vest. Pagina de start este împărțită în patru categorii care cuprind cele mai importante informații pentru turiști: locuri de cazare, oferta gastronomică, atracții turistice și locații pe care să îți dorești să le revizitezi.

 „A fost evident faptul că din punct de vedere al ofertei turistice stăm foarte bine, în afară de mare avem de toate! Această diversitate și bogăție poate reprezenta și un impediment, deoarece este știut faptul că în dorința de a arăta tot, există posibilitatea de a minimaliza aceste valori, de a nu le scoate în evidență. Acesta este unul dintre motivele pentru care a fost introdus punctul Comorile noastre care prezintă toate acele atracții turistice harghitene unice la nivel național, european sau internațional. Suntem mândri de acestea deoarece, mulțumită lor, suntem o destinație turistică unică. Oferta noastră turistică nu trebuie să fie una care se compară cu cea din Elveția, sau care practică un alt tip de turism, ci trebuie să promovăm acele aspecte care sunt atractive turiștilor care aleg să vină în județul Harghita” – a mai spus vicepreședintele.

Dezvoltatorii aplicației își vor concentra în continuare atenția pentru ca aplicația, respectiv meniurile restaurantelor, să cuprinsă produse tradiționale specifice gastronomiei locale. Totodată, aceștia și-au propus să atragă în județul Harghita formatori de opinie, bloggeri care prin intermediul canalelor media pot prezenta experiențele pe care le-au trăit.

În ultimul an, echipa Visit Harghita a participat la numeroase târguri de profil din țară și din străinătate.

Bíró Barna Botond spune că unul dintre scopurile acestei aplicații este ca împreună cu antreprenori din domeniul turismului local, serviciile turistice să reprezinte o sursă de venit, iar tinerii să fie motivați să lucreze pe tărâmurile locale.

„Al treilea scop este de a conștientiza, de a fi mândri de valorile pe care le avem. Astfel, am realizat și vom realiza materiale video prin intermediul cărora putem participa la acele concursuri care caută să identifice destinația cu cele mai frumoase, cele mai bune oferte turistice. Sunt sigur că prin intermediul unui bun material video putem concura cu oricare dintre destinațiile turistice din lume” – a conchis acesta.

Aplicația a fost descărcată de la lansare de 6.000 de ori de persoane din țară, dar și din străinătate, iar numărul de vizitatori ai paginii web, se ridică la 50.000.

Articolul precedentAu început pregătirile pentru „Cupa Băile Tușnad – Sled dog sprint competition”
Articolul următorALERTĂ! Urs în comuna Șimonești. Jandarmii harghiteni intervin