O pondere de peste 85% din totalul situațiilor de urgență gestionate, ieri, a constat în acordarea asistenței medicale, echipajele SMURD furnizând răspunsul prompt celor 7 solicitări.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Eghersec, comuna Ciucsângeorgiu, reușind în aproximativ două ore, să stingă flăcările ce au cuprins vegetația uscată, pe o suprafață de circa 1 hectar, cu posibilitate de propagare la pădurea din apropiere. În sprijin, au intervenit și 18 voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Ciucsângeorgiu și Sânmartin.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, anexe gospodărești, de rețele de electricitate, păduri sau de locuri cu pericol de explozie.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articolul precedentVIDEO Ninsori în județul Harghita
Articolul următorVreme severă, fenomene extreme: ploi, vijelii și grindină. ANM a emis o nouă alertă meteo