Supranumită nectarul zeilor în Antichitate, cafeaua a devenit mai mult decât un ritual de dimineață. Specialiștii recomandă consumul moderat de cafea, fiind deja dovedite beneficiile acesteia asupra sistemului digestiv de exemplu.
Dincolo de beneficiile asupra sănătații fizice, studii recente dovedesc că o cană de cafea pe zi poate face minuni în reducerea stresului zilnic, dar și a depresiei.

Consumul de cafea reduce riscul de sinucidere

Un studiu efectuat de Universitatea Harvard în 2012 demonstrează că doar două cești de cafea pe zi poate reduce cu 50% sinuciderile, potrivit clickpentrufemei.ro.

 

Cafeaua îți dă o stare de bine
Cafeaua afectează direct neurotransmițătorii din creier, responsabili cu buna dispoziție, consumul de cafea mărind nivelul de serotonină și dopamină.

Cafeaua protejează creierul
Cercetătorii au aflat că dacă bei zilnic cafea riscul de a te îmbolnăvi de Alzheimer este considerabil redus.

 

Reduce tensiunea arterială cauzată de stres
Un studiu din 2005 a arătat că oamenii care au băut cafea în perioade mai agitate au avut o tensiune constantă și au fost mai calmi, decât cei care au evitat consumul acesteia.

Aroma cafelei ne face bine
Nu este glumă, simplul miros de cafea, fie că o bem sau nu, ne induce o stare de bine. O serie de studii neurologice efectuate în 2008 pe șobolani au arătat că mirosul de cafea produce schimbări la 17 niveluri de activitate ale creierului, iar nivelul unor proteine s-a schimbat la aceștia în feluri care indicau un efect calmant indus de aroma de cafea.

Calmare
Cafeaua ne ajută să ne calmăm instant, relaxând mușchii corpului și ajutându-ne să ne detensionăm.

Articolul precedentPerseidele, fenomenul astral care marchează luna august. Când are loc ploaia de stele – VIDEO
Articolul următorPrimele vești bune – Rata inflației a scăzut ușor în luna iulie – Anunțul făcut de INS