Centrul Infotrafic informează că luni dimineaţă sunt semnalate condiţii de ceaţă densă, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe multe drumuri chiar şi sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din 20 de judeţe.

Este vorba de Maramureş, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Constanţa, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Hunedoara şi Dolj.

Se circulă în condiţii de ceaţă şi pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucureşti-Constanţa, A4 Ovidiu-Agigea, A10 Sebeş-Turda, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să reducă viteza în mers, sporind atenţia la volan, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să evite manevrele riscante sau depăşirile periculoase.

„Nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!”, precizează Centrul Infotrafic.

Vremea astăzi, 14 noiembrie

Astăzi valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru a doua jumătatea lunii noiembrie, însă local în vestul ţării ziua va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa în regiunile estice şi sud-estice se va semnala ceaţă, asociate cu burniţă, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 16 grade.

În București valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă a lunii noiembrie. Dimineața vom avea condiţii de ceaţă, iar vântul va sufla de la slab până la moderat. Temperatura maximă, la amiază, va fi de 11-13 grade.

La munte vremea se va menţine predominant frumoasă, iar valorile termice uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei și vom avea 10 grade la Semenic, 12 la Predeal, 13 la Păltiniș, iar maxima de 14 grade se va înregistra la Stâna de Vale.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCriză în farmacii: lipsesc medicamente vitale! Medicii trag un semnal de alarmă