Deși ciclonul polar va părăsi țara noastră, procesul de răcire accentuată a vremii va continua și în zilele următoare. Meteorologii prognozează temperaturi extrem de scăzute. În anumite regiuni, vor fi chiar și -15 grade Celsius!

„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

 

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a declarat, la un post TV, Elena Mateescu.

De asemenea, șefa ANM a transmis că, în Capitală, săptămâna viitoare, vor fi minime de -7 grade, noaptea.

 

„În această săptămână, în zonele depresionare, minimele vor fi unele foarte coborâte, așa cum arată estimările la acest moment, și este posibil să consemnăm chiar valori sub -15 grade Celsius, în timp ce în zonele mai joase de relief din intracarpatic chiar valori sub -8 grade Celsius.

Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub -7 -6 grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a mai spus meteorologul.

Articolul precedentȘedință DECISIVĂ la PSD: Negocieri pentru împărțirea ministerelor la ROCADĂ
Articolul următorDepartamentul pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat aplicaţia prin care cetățenii pot primi pe dispozitivele mobile, mai multe tipuri de alerte