Pompierii voluntari din Harghita se întrec în faza judeţeană a concursurilor profesionale. Ultima etapă se va desfășura mâine, de la ora 10, la Sâncrăieni.

Astăzi are loc ultima fază zonală, în urma căreia se va decide cel de-al treilea serviciu din județ care va intra în competiție alături de cele din Sărmaș și Vlăhița.

„După desfăşurarea a trei etape zonale ale concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Harghita, câştigătoarele acestor faze zonale se vor întrece, mâine, în cadrul etapei județene a acestei competiţii.Pompierii civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență sunt partenerii noștri pe plan local, cei care asigură prima intervenție în foarte multe situații limită, acționând atât în cooperare cu serviciile profesioniste, dar și individual, pentru salvarea vieților și a bunurilor materiale.”, a declarat Alina Ciobotariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, pentru Radio Mureş.

Pompierii civile trebuie să își arate îndemânarea la cele trei probe ale concursurlui: ștafeta 4x 100 metri, pista cu obstacole și realizarea dipozitivului de intervenție. Echipa câștigătoare va reprezenta judeșul Harghita la faza interjudețeană a competiției, relatează www.radiomures.ro.

Articolul precedentOficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a realizat un documentar despre Valea Uzului
Articolul următorTrei mine din perimetrul Jolotca au fost redeschise