Un număr de 65.847 de persoane din judeţul Harghita au fost imunizate cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă 19,87% din populaţia eligibilă, arată datele puse la dispoziţie de Instituţia Prefectului.

Sursa citată a mai arătat că 73.491 de persoane au fost vaccinate cu doza I, procentul din populaţia eligibilă la vaccin fiind de 22,18%.

Datele furnizate de Instituţia Prefectului mai arată că, pe parcursul ultimei săptămâni, 649 de persoane au primit doza I şi 497 doza II, în total fiind folosite 1.146 de doze de vaccin.

De asemenea, 44 de medici de familie administrează vaccin în cabinetele lor, până acum fiind imunizate 3.383 de persoane.

În ceea ce priveşte campania mobilă de vaccinare, în perioada 2 iulie – 4 august au fost imunizate 1.175 de persoane, echipele mobile deplasându-se în localităţile unde nu au fost organizate centre de vaccinare.

Instituţia Prefectului a mai informat că în ultimele două săptămâni nu au fost confirmate infectări cu variante ale virusului SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, iar în ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun caz de infectare.

AGERPRES

Articolul precedentTikTok va avea o nouă funcție pentru utilizatori
Articolul următorSe prelungește STAREA DE ALERTĂ în România