Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Harghita în primul trimestru al acestui an a crescut cu aproape 20 % faţă de aceeaşi perioadă a lui 2018, arată o statistică realizată de Organizaţia de Management al Destinaţilor Turistice din Harghita, Covasna şi Mureş. 

Preşedintele acestei organizaţii, Endre László, a declarat că în lunile ianuarie, februarie şi martie, în Harghita s-au înregistrat 45.193 de sosiri, faţă de 37.935 de turişti care au venit în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă o creştere de 19,13 %.

Cei mai mulţi turişti, respectiv 25.465, au ales hotelurile ca locuri de cazare, dar se înregistrează o creştere şi a numărului de persoane care aleg pensiunile agroturistice ca loc de cazare.

În ceea ce priveşte numărul înnoptărilor în unităţile de cazare din Harghita, acesta a fost de 92.273 în primele trei luni ale anului, în creştere cu 18,82% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Zona preferată de turişti din Harghita este Odorhei, dar prezintă interes şi zonele Ghimeş sau Băile Tuşnad.

Endre László este de părere că această creştere a numărului de turişti din judeţul Harghita se datorează conceptului nou de promovare a destinaţiilor turistice din zona, dar şi a participării eficiente la târgurile de turism din ţară şi străinătate a celor care promovează judeţul. Potrivit sursei citate, se aşteaptă o creştere şi mai mare în următoarea perioadă, datorită folosirii de către turişti a tichetelor de vacanţă.

Preşedintele Organizaţiei de Management al Organizaţiilor Turistice consideră că în zonă ar fi nevoie de mai multe posibilităţi de practicare a sporturilor de iarnă, de mai multe locuri de agrement, dar şi de infrastructură de transport mai bună.

Datele statistice ale Organizaţiei de Management al Destinaţilor Turistice din zonă arată că în Harghita sunt 539 de unităţi de cazare, care dispun de peste 40 mii de locuri de cazare.

Numărul camerelor clasificate este, însă, de 5.034, acestea punând la dispoziţie 11.353 de locuri clasificate, scrie Agerpres.

Articolul precedentCheile Bicazului au fost câștigate în instanță de județul Harghita
Articolul următorCOD PORTOCALIU de vreme severă, în Harghita