Pentru că pot? Greșit. Pentru că nu este obligatoriu. Satisfăcuți de răspuns? Nu? Atunci nu sunteți cu șeful. Dacă ați fi cu șeful, ați vedea că și alți șefi ca el stau fără mască, la Bruxelles.

Cam așa sună pledoaria taberei pro-președinte. În loc să-și toarne cenușă în cap și să îndemne poporul să facă ce trebuie, Administrația Prezidențială vine și ea cu explicații care ne lasă … mască: „Purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie”, se precizează într-un comunicat. „Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”.

Păi spuneți așa! Deci de purtat, a purtat mască, dar numai când a fost fotografiat (de câteva nșpe ori), ghinion, nu a purtat. Bine că măcar acum am înțeles că o poză nu face cât o mie de cuvinte. Este valabil și pentru site-ul instituției prezidențiale. Cum deschizi presidency.ro, șoc: vedem postat pe toată pagina ditamai îndemnul: „Continuați să fiți responsabili! Purtați masca de protecție!”. Îndemnul este dublat, subliminal, de puterea exemplului: într-o poză mare, pe toată pagina, președintele apare și aici, tot fără mască.  

Așa ce ghinion are președintele nostru! Cum își scoate masca, hop, un fotograf la pândă îl ochește. Dar oricum, știe toată lumea: să faci ce spune popa, nu ce face popa. Altfel, vorba unui președinte: ori ești precaut, ori ești prost!

Atâta zgomot pentru nimic! Parcă ar fi primul și ultimul înalt demnitar luat la ochi că nu poartă mască! Trăim în țara în care baronii sunt imuni la pandemie și nu cred în Covid până nu-l văd cu ochii lor. În țara în care șefii legiunii de legiuitori “dispun” de deviații de sept incompatibile cu masca. În țara în care esti vedetă pe toate posturile dacă te dai la polițist sau la vânzător că tu nu își pui mască. În țara nepereche în care vreme de trei săptămâni ne-am pus viața pe locul doi ca nu cumva să atentăm la libertatea bolnavilor de Covid de a pleca din spitale sau din carantină.

Nu în ultimul rând, trăim în țara în care senatorul-candidat la o primărie are acum cu ce se lăuda în campanie: a băgat în carantină un guvern întreg, dar a scăpat basma curată de acuzația privind  zădărnicirea combaterii bolilor. Și nu este singurul. A scăpat de griji penale și polițistul care a băgat un spital întreg în carantină și a scuipat intenționat cadrele medicale.

Așa că, aviz amatorilor. Suntem raiul pentru super-spreaders. De ce în Marea Britanie, pentru un simplu tușit intenționat spre polițiști, un individ a ajuns demult la închisoare, iar la noi procurorii  clasează dosare penale pe bandă rulantă? Nici măcar nu le trimit în instanță? De ce la noi până și coronavirusul este al naibii de greu de probat?  A, am uitat. Pentru că, de fapt, la noi, coronavirusul nici nu există, nu-i așa? E numai minciună și manipulare. Politică, pe scurt. Sau poate trebuie rescrise codurile penale să se incrimineze clar și răspândirea Covidului.  Altfel, ajungem iar la Curtea Constituțională și e păcat. Cine știe, poate Covidul chiar o fi existând pe ici, pe colo, și vom ajunge să-l arestăm ca pe Rasdaq, dacă-l prindem în flagrant.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDr. Alexandru Rafila: Depinde doar de cetățeni dacă situația se ameliorează
Articolul următorGuvernul a adoptat ordonanța prin care programul „Prima Casă” s-a transformat în „Noua Casă”