În 14 noiembrie 2019, începând cu ora 11.00, la Sala mare a Consiliului Județean Harghita din municipiul Miercurea Ciuc, se vorbeşte despre proiectele europene deja realizate sau care se doresc să fie implementate în județ. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de informare a cetățenilor Europe Direct Regiunea Centru, alături de Consiliul Județean Harghita, organizează un eveniment dedicat locuitorilor din județul Harghita, o dezbatere în care se va discuta despre proiectele și îmbunătățirile de care ne bucurăm în ultimii ani, prin atragerea de fonduri europene. Pe lângă reprezentanții organizatorilor, vor mai lua cuvântul reprezentanții Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc, reprezentanții AFIR – agenția națională ce gestionează fonduri europene în mediul rural, precum și ai POCU – programul european ce investește în formarea și dezvoltarea resurselor umane.

 

Sunt invitați toți cetățenii din județ, să participe și să se implice în acest eveniment, dacă sunt interesați să afle care sunt proiectele europene care au susținut dezvoltarea din ultimii ani în municipiile și orașele din județ, care vor să știe destinația fondurilor europene în mediul rural din sate și comune, dar și care e impactul proiectelor de dezvoltare a resurselor umane din Regiunea Centru. Toți participanții vor primi din partea organizatorilor materiale informative și promoționale, vor putea vizita expoziția cu imagini a proiectelor finanțate din fonduri europene și vor putea continua discuțiile cu invitații la o cafea.

 

”Harghita este un județ încântător și deosebit, plin de mister atât iarnă, cât și vara, cu mult soare, un cer albastru și mult verde, după cum spun turiștii, care are multe de oferit. Pe lângă frumusețile naturale și bogăția oferită de natură, găsim aici obiective și proiecte finanțate din fonduri europene, în foarte multe comune și orașe. Este unul dintre județele cu cele mai blocuri de locuințe reabilitate termic, găsim aici drumuri județene modernizate, multe proiecte de școli și licee înnoite, stațiuni turistice puse în valoare și obiective istorice care sunt în curs de restaurare. Vă propunem pe parcursul a două ore, o agendă interactivă cu prezentări și discuții, cu întrebări la fața locului, sau on-line. Vom prezenta ce s-a făcut prin proiectele finanțate de Uniunea Europeană la nivel județean, o prezentare a fondurilor alocate și atrase la nivel regional, dar și perspectivele pentru următoarea perioadă de finanțare 2021-2027 a Uniunii Europene”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Articolul precedentCe este strict interzis să faci în această zi, de Sf. Mihail și Gavril: Tradiții și obiceiuri
Articolul următorAvocaţii lui Borboly Csaba au făcut o cerere de recuzare în procesul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie