Ziua de Dragobete ne aduce vreme neobișnuit de caldă pentru acest moment al anului. Temperaturile urcă până la 21 de grade, dar vor fi și precipitații. Weekendul se anunță unul deosebit de cald.

„Cel mai cald va fi astăzi în sudul țării, unde așteptăm maxime de până la 20-22 de grade Celsius. Inclusiv în Capitală maxima va atinge 20 de grade. Temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade din an vor fi în toate regiunile țării. În nord și vest, temperaturile vor fi între 14 și 18 grade”, a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Florinela Georgescu, directorul executiv ANM. Sunt temperaturi mai mari cu până la 10-12 grade față de normalul climatologic al lunii februarie

În Banat, Crișana și Maramureș, vor fi scurte episoade de ploi și cerul se va menține înnorat. Precipitațiile, însă, vor fi slabe cantitativ și nu vor fi de lungă durată. 

Duminică, vom avea parte din nou de temperaturi ridicate. Ploile slabe și moderate, însă, se vor muta spre estul țării. 

Săptămâna viitoare, vom rămâne cu temperaturi peste media normală, chiar dacă vor fi cu câteva grade mai scăzute decât cele din weekend. 

Cert este că vom încheia luna februarie cu record de temperatură. 

Risc de zăpezi în aprilie, în România! Avertisment de la ANM: Iarna nu s-a terminat

Estimarea pentru următoarele 4 săptămâni arată că temperaturile vor rămâne în continuare ridicate, un regim termic peste normalul perioadei, însă, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, nu este exclus ca fenomene caracteristice lunii martie să mai apară în zona de munte, a mai spus Florinela Georgescu.

Articolul precedentCFR Cluj a surclasat-o pe Dinamo cu 4-0, în Superligă
Articolul următorMioara Roman a murit cu datorii uriașe, într-un azil de bătrâni. Cum a ajuns în această situație