Doi pui de urs au fost loviţi mortal, sâmbătă, de un tren în zona podului de pe Valea Gârbea, judeţul Harghita.

Autorităţile din Harghita au anunţat că în zona podului de pe Valea Gârbea din comuna Lunca de Sus, un tren a lovit mortal doi pui de urs.

Jandarmii au fost trimişi la faţa locului până când vor fi ridicaţi puii de urs, având în vedere că în zonă nu a fost găsită şi ursoaica.

În urmă cu câteva zile, un urs a fost lovit de maşină, în judeţul Harghita, şi a agonizat aproape o zi la locul accidentului.

Apoi, ursul a fost împuşcat de vânători. Din cauza lipsei de reacţie, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a început procedura de demitere a prefectului de Harghita.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Ministerul de Interne, demiterea prefectului de Harghita are legătură cu modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata.

La rândul său, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a scris pe Facebook un mesaj prin care cerea o „descentralizare urgentă” a măsurilor care trebuie luate în cazuri cum a fost cel de la Praid, astfel încât deciziile să poată fi luate la nivel local.

Articolul precedentDrumarii harghiteni au avut treabă pe timpul nopţii
Articolul următorPrezența la vot, la ora 12.00, în județul Harghita