Dosarele de pensii nu vor fi digitalizate nici anul acesta, iar pensionarii vor trebui să aștepte până anul viitor. Până acum aproximativ 3 milioane de dosare de pensii au fost recalculate.

 

Pensionarii trebuie să mai aștepte până la recalcularea tuturor dosarelor de pensii. Ministerul Muncii nu va reuși să digitalizeze toate cele aproape 5 milioane de dosare și cere prelungirea termenului până în septembrie anul viitor. 

Potrivit unui amendament trimis Parlamentului, Ministerul Muncii cere prelungirea contractelor tuturor celor o mie de angajați care lucrează la digitalizarea dosarelor de pensii, până în 31 august 2023. Chiar și așa, nu este sigur că până atunci vor fi recalculate toate dosarele, iar USR susține că fără digitalizarea tuturor informațiilor, nu este posibilă eliminarea inechităților și reclacularea totală a dosarelor de pensii.

 

Până în luna octombrie au fost evaluate peste 3 milioane de dosare de pensii.

Articolul precedentCum cureți rapid ochiurile de la aragaz. Vor fi ca noi cu un singur ingredient pe care și tu îl ai în bucătărie
Articolul următorCitirea gândurilor, posibilă prin scanare RMN: cum îi poate ajuta asta pe cei care nu pot vorbi sau scrie