Electrica a construit, la Şumuleu Ciuc, o linie electrică de medie tensiune, în lungime de 1.000 de metri pentru asigurarea condiţiilor necesare pentru vizita Papei Francisc.

„Papa va avea mai multe locaţii unde se va manifesta. (…) Pentru Electrica va ajunge teoretic în trei locaţii. În Harghita la Şumuleu Ciuc, la Blaj, şi vrea să viziteze neapărat un sat de romi. (…) La Blaj avem instalaţiile realizate. Marea provocare pentru noi a fost la Şumuleu Ciuc. Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, unde nu există decât o instalaţie de mică tensiune, care nu putea să asigure tot evenimentul. Aşa că ne-am mobilizat… Este o mănăstire franciscană şi lângă va avea loc acest eveniment. Am construit o linie de medie tensiune şi am montat un post de transformare. Cred că în două săptămâni. Normal se construia în 2, 3, 4 luni. Practic au lucrat oamenii zi şi noapte, indiferent dacă a plouat sau nu. Aproape 500 de metri sunt săpaţi în stâncă. Şi am reuşit să se întâmple. Reţeaua va rămâne acolo. Vor exista probabil dezvoltări ulterioare în zonă”, a declarat Corina Popescu, directorul general al Electrica, pentru Agerpres.

Ea a precizat că dificultatea în alimentarea cu energie electrică a Altarului Harmashalom – Şumuleu Ciuc a constat în faptul că lucrarea a fost realizată pe o pantă cu o înclinaţie de 30 de grade şi au lucrat echipe formate din opt-zece oameni, zilnic.

„Practic întreaga distanţă a liniei de medie tensiune e de un kilometru. Dificultatea asta a fost. Că este pe o pantă de cel puţin 30 de grade şi din acest kilometru jumătate este săpat în stâncă. Au fost echipe de opt-zece oameni care zilnic au stat acolo şi au lucrat. S-au rotit. Unii care au asigurat traseul, alţii care au pozat sau care au făcut priza pe pământ pentru post. A fost o activitate susţinută”, a mai spus Corina Popescu.

Articolul precedentCirculaţia în Miercurea Ciuc va fi oprită, în ziua vizitei Papei Francisc
Articolul următorImperial WET Miercurea Ciuc e campioana României la futsal