Emil Boc a avut o intervenție luni seară, la un post TV, ocazie cu care i-a dat replica liderului PNL, Ludovic Orban: „Nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câștigat o competiție directă încât să primesc lecții de la domnia sa. Dimpotrivă: totdeauna a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică”, a spus Emil Boc.

„Ce se întâmplă azi în PNL e departe de orice competiție loială și corectă între colegi. Sper ca domnul președinte Orban, dacă mai ține la acest partid, să înțeleagă că fiecare rafală zilnică de atacuri nu sunt nici la adresa lui Boc, nici a lui Cîțu, sunt la adresa fundamentelor acestui partid. (…) Sper ca mesajul meu să fie un apel în ceasul al doisprezecelea și pur și simplu să ne concentrăm pe ce suntem noi, pe ce oferim noi românilor, de ce este mai bun proiectul domnului Orban decât al domnului Cîțu și nu pe atacuri și jigniri, lucruri care poate dau o emisiune, o știre, un breaking news, dar lasă urme adânci în PNL.

În primul rând vreau să spun pentru corectitudinea istorică. Am preluat președinția Partidului Democrat nu în 2008/2009, ci în 2005. Avea 16% când avea PD-ul în alianță, iar în 2008 la alegerile parlamentare în urma parteneriatului cu președintele României Traian Băsescu Partidul Democrat Liberal a fost singurul partid din România care a reușit singur să învingă PSD-ul. În calitate de președinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu n-am pierdut. A pierdut domnia sa din nefericire în 2020 în fața PSD-ului. Eu am câștigat împreună cu colegii mei și în parteneriat cu președintele României această competiție politică.

În al doilea rând: în 2012 eram președinte de partid și veneam după o criză economică globală, combinată cu o criză financiară. Nu m-am ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, ci m-am dus pe câmpul de bătălie ca președinte de partid… Dacă pierd, să pierd pe câmpul de luptă ca președinte de partid. Domnul Orban s-a ascuns în spatele geamurilor preferând să nu candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei și să dea primăria unui alt partid. PNL-ul a ieșit pe locul trei.

După aceea am câștigat și deși am obținut la locale undeva la 16% dacă nu greșesc am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL și mi-am dat demisia. Singur, deși câștigasem alegerile locale. Am lăsat partidul să-și găsească soluții și să meargă mai departe.

Am câștigat cinci alegeri directe. Nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câștigat o competiție directă încât să primesc lecții de la domnia sa. Dimpotrivă: totdeauna a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică. Așa încât e greu să dai lecții.

Eu aș fi răspuns la aceste întrebări dacă m-ar fi sunat  și îl invitam la o cafea și discutam aceste lucruri și nu prin intermediul public.

Mă așteptam ca un președinte de partid să nu dea trei portofolii (Fonduri Europene, Dezvoltare și Transporturi) pentru a-și păstra propria poziție de președinte al Camerei Deputaților. E o realitate care doare în PNL. Am dat trei poziții importante. Pe de altă parte era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor astfel încât să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare față de ce am obținut astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost așa.  Cam așa stau lucrurile în realitate”, a spus Emil Boc la Digi24.

„Nu voi candida la nicio funcție în partid sau să candidez la funcția de președinte”, a conchis edilul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLudovic Orban, atac surpriză la Emil Boc: ”A luat partidul de la 40 la sută și l-a adus la 18 la sută”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Vaccinul-vedetă al comunismului revine pe piață. Polidin ar putea ajuta și la tratarea Covid-19