Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, condusă de episcopul Andrei Nicolae Moldovan, este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, înființată în 1994. În jurisdicţia Episcopiei se află 10 aşezăminte monahale din județele Covasna și Harghita, respectiv 8 mânăstiri şi două schituri, din care 5 sunt de monahi şi 5 de monahii. În decembrie 2013, Episcopia a primit din partea statului român două imobile, Hotelul Bradul din Covasna și mai multe spații din blocul ADAS din Sfântu-Gheorghe, anunță FANATIK.

Hotelul Bradul a fost transferat de la RA-APPS la Episcopie

O Ordonanță de Urgență emisă de Guvern pe 24 decembrie 2013 a anunțat transferul de la RA-APPS către Episcopie a hotelului Bradul din Covasna și a spațiilor din Sfântu Gheorghe. Tot atunci, Guvernul a mai cedat niște vile de protocol către Ministerul Apărării și SRI.  În document s-a justificat transferul prin “exigențele speciale ale cooperării internaționale în domeniul militar, imperativul sprijinirii Bisericii Ortodoxe, instituție cu rol esențial în apărarea identității naționale a poporului român, și activitățile specifice ale SRI”.

Premierul de atunci, Victor Ponta, a spus că imobilele au fost transferate de la RA-APPS pentru a nu fi vândute unor privați. “Nu am considerat că cele trei unități trebuie să intre în programul de vânzare al RA-APPS, spre a fi vândute către o persoana privată.  Pur si simplu nu am vrut să fie vândute, cum sunt majoritatea celorlalte proprietăți ale RA-APPS”, a declarat Ponta. În ianuarie 2014, hotelul Bradul din Covasna a intrat în posesia Episcopei.

Continuarea, AICI

Colaj foto: FANATIK

Articolul precedentCaracatița care a distrus sportul rege, demascată. Jocurile controversatului Neluțu Varga. Ce implicare are Sorin Grindeanu? – Culisele Statului Paralel, ora 18
Articolul următorAnca Alexandrescu aruncă BOMBA: Nume grele din politică și servicii, afaceri uriașe în fotbal – Dezvăluiri explozive la Culisele statului paralel