Recep Erdogan amenință cu invadarea Siriei! Președinte Turciei a declarat că ia în calcul să lanseze o operațiune terestră pentru a-i face pe cei care îi crează probleme, să plătească. Declarația a venit la doar o zi după ce o rachetă siriană a ucis doi cetățeni turci, la granița dintre cele două țări. Primul atac a venit din partea Siriei, în urmă cu o săptămână, iar turcii au contraatacat și au ucis 31 de sirieni. 

 

„Unităţi competente, Ministerul Apărării şi Statul Major vor decide împreună puterea care trebuie folosită de forţele noastre terestre”, a spus Erdogan, precizând că sunt în desfăşurare „consultări”. „Am atras deja atenţia: îi vom face să plătească pe cei care ne creează probleme pe teritoriul nostru”, a reafirmat el.

Două rachete au aterizat în orașul Gaziantep din Turcia. Una dintre ele a lovit o școală, iar cealaltă a căzut în grădina unei case. Cel puțin 3 persoane au murit în urma atacului lansat de militanții kurzi din Siria, printre care și un copil.

 

Atacurile kurzilor vin după ce armata turcă a bombardat Siria și Irak și a ucis 31 de persoane. La rândul lui, atacul a venit ca reacție la atentatul grav de la Istanbul, soldat cu 6 morți și peste 80 de răniți. Tot acest schimb de focuri a escaladat odată cu anunțul președintelui turc. Recep Erdogan a spus că este posibil ca regimul de la Ankara să lanseze o operațiune terestră în Siria. 

Articolul precedentOrașul care oferă 30.000 de euro oricărei persoane dispuse să se mute acolo
Articolul următorASF se subordonează intereselor asigurătorilor, având rol de purtător de cuvânt