Un experiment realizat de un vlogger-polițist arată alcoolemia neștiută din medicamente pentru tratarea durerilor de gât, mai exact cele de tip spray și tinctura de propolis.

 

Folosind alcooltestul din dotarea Poliției Române, Tavi Perțea s-a testat după ce și-a pulverizat în gât două pufuri de spray. Alcoolemia rezultată a fost de 0,24 alcool pur în aerul expirat.

Polițistul s-a arătat surprins de rezultat. „Exagerat de mult. Am dat doar două pufuri. Mi se pare exagerat de mult. Puteam să rămân fără permis 90 de zile și să primesc o amendă de 1.305 lei”, a arătat polițistul.

 

După cinci minute, testul a fost refăcut, iar alcoolemia a ieșit zero. „După cinci minute este sigur. Pur și simplu aparatul alcooltest detectează vaporii de alcool”, a arătat polițistul.

 

După experiment, polițistul a verificat alcoolemia după ce a luat 7-8 picături de tinctură de propolis. Testul realizat imediat după a dat o alcoolemie de 1,04 mg/l în aerul expirat. „Este infracțiune. Chiar a ieșit mult. Propolisul e cu alcool de 90 la sută tărie”, a arătat polițistul.

După cinci minute, testul a fost refăcut, reieșind o alcoolemie de 0.04 mg/l. „Este o scădere foarte mare, dar aparatul încă detectează”, a mai arătat polițistul. După alte cinci minute, testul a fost refăcut, reieșind o alcoolemie zero.

„În România este toleranță zero la alcoolemie. Orice valoare duce la suspendarea permisului”, a subliniat Tavi Perțea.

 
 
 
Articolul precedentDouă persoane rănite, în urma unei explozii produse la o casă din Băile Tușnad
Articolul următorLista proiectelor aprobate pentru localitățile din Harghita prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)