Cupa României la futsal și-a stabilit în acest week-end componența Final Four-ului. În urma partidelor din sferturile de finală, careul de ași al Cupei României e format din Futsal Dunărea Călărași, CSM Târgu Mureș, CS United Galați și Autobergamo Deva. Ambele echipe harghitene prezente în competiţie au pierdut şi au părăsit competiţia. 

Bătălia pentru Final Four a început la Călărași, cu meciul dintre Futsal Dunărea și FK Odorheiu Secuiesc. Meciul a demarat spectaculos, cu un gol marcat de oaspeți, în secunda 43, prin Szabolcs Manya. Trupa lui Marian Șotârcă, una dintre revelațiile actualului sezon, a trecut însă imediat la conducerea jocului, a turat motoarele la maximum, iar după zece minute conducea cu 4-1! În ciuda faptului că formația oaspete a dat o replică bună, Dunărea nu a mai cedat inițiativa până la final, relateată www.frf.ro.

„Finala din sferturi”, așa cum a fost denumită confruntarea dintre Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc, a întrecut orice așteptări. La capătul unui meci fantastic, plin de dramatism, decis la loviturile de departajare, Autobergamo Deva s-a calificat în Final Four. Oaspeții au avut șansa să tranșeze disputa în favoarea lor în mai multe rânduri, inclusiv cu 12 secunde înainte de finalul prelungirilor, când au beneficiat de o lovitură de la 10 metri, irosită însă de Deco.

La loviturile de departajare diferența a fost făcută de Stefan Rakici, care a ratat trimțând pe lângă poartă!

„Așa cum spuneam și înainte de meci, nu e un capăt de țară ratarea calificării în Final Four. Mergem mai departe. Important este că oamenii au văzut cât de frumos e acest sport”, a spus Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc, pentru www.frf.ro.

Futsal Dunărea Călărași – FK Odorheiu Secuiesc 7-4 (4-2)

Marcatori: Yanez Galan (5, 11), Paulo Pinto (6), Cesar Ribeiro (8), Thyago Monteiro (25), Rodrigo Coelho (32, 40) / Szabolcs Manya (1), Tamas Miklos (20, 23), Barna Szecsi (36)

Autobergamo Deva – Imperial WET Miercurea Ciuc 6-5 (0-1; 2-2; 3-3; 3-2 după executarea loviturilor de departajare)

Marcatori: Sase (34, 3, 41) / Duque (14), Fl. Matei (24), Rakici (47)

Lovituri de departajare: Sase – a transformat, Paulo Ferreira – a transformat, Varela – a transformat / Deco – a transformat, Rakici – a ratat, Florin Matei – a transformat

Articolul precedentCampionat de minifotbal pentru oamenii legii şi pompieri la Gheorgheni
Articolul următorSC Miercurea Ciuc – Corona Braşov în play-off-ul Erste Liga