Termenul limită pentru depunerea proiectelor, 21 iunie, a fost prelungit cu încă o săptămână, respectiv până pe 28 iunie, ora 16.00. Președintele Fundației Pro Economica, Kozma Mónika, a explicat că suma maximă pe care o pot accesa fermierii este de 70.000 de lei pe exploatație, din care cofinanțarea proprie este de 25%.

„Am constatat că este un interes destul de mare și am mai prelungit termenul de depunere cu încă o săptămână. Avem mai mult de 4000 de cereri deja depuse și finalizate, având în vedere că se depun online și apoi trebuie să aducă și în format pe hârtie. Majoritatea sunt persoane fizice, iar suma disponibilă, când am lansat apelul, a fost de 130 milioane de lei, și pe care credem că ar trebui să o suplimentăm, pentru că deja am depășit suma asta; deci sperăm că o să mai primim fonduri. Este un ajutor de stat de minimis, ceea ce înseamnă că pentru aplicanți suma maximă este de 15.000 de euro”, a declarat Kozma Mónika pentru www.radiomures.ro.

Cu acești bani agricultorii pot cumpăra utilaje și echipamente agricole, dar și animale – bovine, ovine, caprine și porcine, familii de albine, fiind eligibile și proiectele pentru înființarea de livezi.

Apelul lansat de Fundația Pro Economica vizează finanțări nerambursabile pentru micii fermieri prin Guvernul Ungariei, iar condițiile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul organizației (www.proeconomicaalapitvany.ro).

Articolul precedentZiua Drapelului Național al României, la Miercurea Ciuc
Articolul următorCheile Bicazului au fost câștigate în instanță de județul Harghita