Centrul mobil de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență pentru paramedicii SMURD, din dotarea ISU Mureș, a ajuns la sediul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc.

Zilnic sunt organizate activități de pregătire continuă în scopul aprofundării cunoștințelor de specialitate și perfecționare a deprinderilor personalului care deține competențe în acordarea primului ajutor calificat. Centrul mobil, pe structura unui microbuz, este dotat cu echipamente de simulare și instruire specifice intervenției în situații de urgență.

Scopul acestui centru de instruire este de a derula programe de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate personalului ce intervine în situații de urgență, precum și pentru actualizarea cunoştinţelor de specialitate şi creşterea competenţelor. 

Săptămâna viitoare, Centrul mobil va ajunge la Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni.

La nivel național, două centre mobile au ajuns în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, respectiv ISU București Ilfov și ISU Mureș; acestea au început să se deplaseze prin țară, la sediile unităților şi subunităților de pompieri care au în componență echipaje de prim ajutor calificat, pentru a instrui personalul SMURD.

Articolul precedentPas istoric pentru autonomia Ţinutului Secuiesc
Articolul următorDouă ordine de protecţie emise de poliţiştii harghiteni