Astăzi, de ziua 112, vă facem cunoștință cu plt. maj. Tanko Andras-Levente, șef gardă intervenție-stingere în cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc. Are 36 de ani, împliniți vineri, 8 februarie și este pompier militar din 2007, după absolvirea Școlii de Subofițeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu” din Boldești. De atunci, colegii de la Detașament s-au transformat în a doua familie. Începuturile subofițerului în cariera de salvator își au rădăcinile în octombrie 2004, când s-a încorporat în armată la Detașamentul de Pompieri Miercurea-Ciuc și a ales, fără nicio ezitare, să fie ceea ce este acum: Salvator!

El este unul din oamenii care atunci când primește o misiune în urma unui apel la 112 îmbracă echipamentul de protecție, își ia echipajul și dă tot ceea ce are mai bun pentru a veni în sprijinul semenilor, care, de multe ori, își pun singura speranță în ei. De deciziile și pregătirea lui depind viața oamenilor încercați de greutăți, cei pe care trebuie să-i salveze, dar și ale colegilor săi. Experiența l-a învățat că încrederea în echipă este esențială pentru succesul misiunilor.

Fiecare intervenție este tratată cu simțul profund al datoriei, născut din dragoste față de semeni: „cea mai mare satisfacție este când putem ajuta semenii noștri nu numai când suntem la serviciu, ci și în timpul liber”.

A participat la numeroase și dificile intervenții, una dintre acestea fiind la un incendiu izbucnit în localitatea Sânsimion, unde pompierii militari și voluntari și-au unit forțele pentru a reda celor doi proprietari șansa de a recupera, măcar parțial, agoniseala de-o viață.

Este unul dintre cei mai experimentați pompieri ai subunității din Miercurea-Ciuc și reușește să își motiveze camarazii și să le insufle puterea de a continua în lupta cu situațiile limită, cum a fost cazul intervenției din localitatea Plăieșii de Jos, la un incendiu de pădure, unde, au acționat, timp de cinci zile consecutive.

El este unul dintre pompierii profesioniști, pentru care meseria e pasiune și pasiunea e meserie, remarcându-se prin implicare și dedicație deosebită față de semeni și camarazi.

Sursă foto: ISU Harghita

Articolul precedentCampanie de vaccinare a câinilor din Bălan
Articolul următorVIDEO + FOTO ULTIMA ORĂ! Drumurile din Harghita sub zăpadă