În cursul acestei săptămâni, Comisariatul Județean Harghita al Gărzii Naţionale de Mediu finalizează controalele tematice planificate, privind obligațiile care le revin operatorilor care introduc pe piață lemn și produse din lemn, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 995/2010 al Parlamentului European.

Conform Regulamentului, operatorii care introduc pentru prima dată pe piața internă lemn și produse din lemn trebuie să ia măsurile necesare pentru a se asigura că lemnul recoltat în mod ilegal și produsele din lemn derivate din acesta nu sunt introduse pe piața internă.

În acest scop operatorii trebuie să acționeze cu prudență („due diligence”) în cadrul unui sistem de măsuri și de proceduri, pentru a reduce la maximum riscul privind introducerea pe piața internă a lemnului recoltat în mod ilegal și a produselor din lemn derivate din acesta, informează reprezentanţii Gărzii de Mediu Harghita.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedent120 de cazuri de Covid-19 în Harghita. Încă 3 persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore
Articolul următorA început activitatea în secția externă a Spitalului Județean Miercurea Ciuc. Vor fi tratați pacienții Covid-19 asimptomatici și cu forme ușoare