In ceea ce priveste masa corporala, multe femei si-ar dori sa arate ca pe copertile revistelor de moda, fara a lua in considerare faptul ca acele imagini sunt retusate de specialisti si nici macar fotomodelele nu arata atat de bine in realitate.

 

Exista anumite standarde in ceea ce priveste greutatea ideala in functie de inaltime si, implicit, in functie de varsta.

Greutatea in functie de inaltime la fetele sub 18 ani

Exista numeroase tabele in care se arata care este greutatea ideala pentru o persoana in functie de inaltime. Pentru a fi mai usor de parcurs de catre cititori, aceste tabele sunt impartite in doua categorii: copii si adulti.

 

Greutatea trebuie monitorizata la cei mici si la tinerii in formare, deoarece poate indica starea sanatatii acestora. In plus, in perioada adolescentei, multi tineri au diferite probleme in acest sens si sunt supraponderali sau, la polul opus, subponderali. In cazurile extreme, o masa corporala mult prea mica poate fi un indiciu al anorexiei, o afectiune potential letala, care trebuie detectata la timp si tratata cu cea mai mare seriozitate.

Citește continuarea pe divahair.ro

Articolul precedentVremea 10 noiembrie
Articolul următorMarcel Ciolacu, critic la adresa ministrului Energiei: „Lasă impresia că s-a calificat la locul de muncă”