Un bărbat de 43 de ani din Plăieșii de Jos este cercetat de polițiștii harghiteni pentru braconaj, după ce în cursul zilei de duminică a împușcat un căprior, deși nu avea autorizație. Alături de el, alți doi localnici de 21, respectiv 30 de ani sunt cercetați pentru complicitate la braconaj cinegetic, întrucât animalul a fost gpsit asupra lor.

Potrivit IPJ Harghita, bărbatul acuzat de braconaj avea autorizație de vânătoare doar pentru mistreţi şi vulpi, astfel că oamenii legii au confiscat atât vânatul împușcat ilegal, cât și arma, permisul și aautorizația de vânătoare.

„Cel în cauză avea şi autorizaţie de vânătoare valabilă, dar numai pentru speciile mistreţ (vier) şi vulpe. În aceste condiţii au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor vânatul împuşcat ilegal, arma de vânătoare cu glonţ şi 55 de cartuşe cu glonţ aferente, permisul de vânătoare şi autorizaţia de vânătoare”, transmite IPJ Harghita.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, braconaj cinegetic şi complicitate la braconaj cinegetic.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Marton Arpad, deputatul UDMR înfrățit în rele cu pesediștii. Alesul cuplat bine la banul public
Articolul următorFără alcool, grătare și socializare pe baltă. Pescarii, obligați să stea la 10 metri distanță unul față de altul