Aventura echipei Imperial WET Miercurea Ciuc în UEFA Futsal Champions League s-a încheiat duminică, 13 octombrie, cu o remiză, 2-2 (2-2) în compania formației malteze Luxol St Andrews.

Debutantă în cea mai importantă competiție intercluburi din futsalul mondial, campioana României s-a clasat pe locul 2 al Grupei 5 a Main Round-ului Ligii Campionilor, după Sparta Praga, dar înaintea echipelor Rekord Bielsko-Biała, campioana Poloniei, și Luxol St Andrews Futsal Club, campioana Maltei.

O victorie, o remiză și o înfrângere, acesta este bilanțul grupării din Miercurea Ciuc la Praga. Acestor rezultate li se adaugă cele trei succese de la Atena, de luna trecută, din turul preliminar.

La prima participare în UEFA Futsal Champions League, echipa din Miercurea Ciuc a lăsat o impresie bună. Din păcate, lipsa de experiență la un asemenea nivel și-a spus cuvântul. În plus, campioana României a făcut parte din cea mai echilibrată grupă a Main Round-ului, iar gazda Sparta Praga, cu un campion mondial în echipă, brazilianul Wilde, a fost de neoprit.

A fost o experiență unică, un vis devenit realitate. Suntem supărați pentru că nu am reușit să câștigăm grupa și să mergem mai departe în Elite Round-ul Ligii Campionilor, dar trebuie să recunoaștem că Sparta Praga, formația care a câștigat grupa, e o trupă redutabilă, care a jucat extraordinar”, a spus Tanko Levente, căpitanul echipei din Miercurea Ciuc.

Luxol St Andrews Futsal Club – Imperial WET Miercurea Ciuc 2-2 (2-2)
Au marcat: Sant’ Anna Coriolano (2:20), Vevé (14:20) / Savio Valadares (10:22), Alvaro (18:39)

– toate meciurile s-au disputat la „Arena Sparta” din Praga;
– Sparta Praga, câștigătoarea grupei, s-a calificat în Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League

Clasamentul Grupei 5

  1. Sparta Praga 9p
  2. Miercurea Ciu 4p
  3. Bielsko-Biała  3p
  4. Luxol St Andrews 1p
Articolul precedentBătrânii din Miercurea Ciuc primesc ajutor pentru a folosi apa caldă
Articolul următorBiciclistă moartă, la Tomeşti. O maşină a dat peste ea.