Noaptea trecută a fost semnalată prezenţa a încă doi urşi în judeţul Harghita. Unul în comuna Şimoneşti şi unul Feliceni.

Primul incident a fost în jurul orei 20:50, jandarmii au fost solicitați prin intermediul 112 pentru a interveni la îndepărtarea unui urs din satul Cădaciu Mare, comuna Șimonești.
Apelul a fost făcut de către o doamnă care alertată de câinii ce lătrau foarte tare, s-a uitat pe fereastră, moment în care pe drumul ce trece prin fața casei a observat un urs ce se deplasa paralel cu soțul dânsei aflat într-o căruță. Ursul nu s-a manifestat agresiv, continuând să alerge înspre drumul național ce străbate comuna.

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj de jandarmerie, ursul nefiind observat nici pe drum, nici în curțile din apropiere. Jandarmii au continuat să patruleze pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursul a plecat.

Al 2-lea incident a fost în această dimineață în jurul orei 06:40 jandarmii au fost solicitați tot prin 112 de către o conducătoare auto care a semnalat prezența unui urs în afara localității Feliceni.

La fața locului s-a deplasat o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției Odorheiu Secuiesc.

În ambele cazuri ISU Harghita a trimis la faţa locului echipaje SMURD şi a transmi mesaje Ro-Alert.

Articolul precedentFOTO Un limitator de înăţime a căzut pe şosea, între Miercurea Ciuc şi Ciceu
Articolul următorFOTO Un pompier harghitean la Spartan Sprint România 2019