Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa au acționat, luni seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unui bloc de pe strada Sporturilor, din municipiul Topliţa.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea din coşul de fum, existând însă pericol de propagare la structura din lemn a acoperişului tip şarpantă a blocului de locuinţe, cu o suprafaţă de circa 300 mp. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile din coşul de fum necurăţat de funingine”, au precizat reprezentanții ISU Harghita.

„Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații”, transmit reprezentanții ISU Harghita.

Aceștia le reamintesc harghitenilor că verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii, fiind interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile.

În timpul sezonului rece se constată o intensificare a incendiilor produse la locuințe, evenimente ce pot amenința viața și sănătatea populației, precum și bunurile acesteia. Astfel, în primele 13 zile ale acestui an, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea  unui număr de 13 incendii, majoritatea produse la locuințe.

Articolul precedentPoezii transpuse în desene și expoziții, de Ziua Culturii Naționale, la Miercurea Ciuc
Articolul următor16 intervenții ale salvatorilor harghiteni în ultimele 24 de ore