A avut loc concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. La concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului județean s-au prezentat doi candidați. Candidații și-au prezentat în data de 28 februarie la faza concursului care a fost deschisă publicului interesat, ideile cu privire la cerințele instituite pentru ocuparea postului.

Comisia de examinare din care au făcut parte Zonda Erika, președintele consiliului administrativ al spitalului, dr. Finta Hajnal și dr. Gáspárik Ildikó, respectiv secretarul Antal Renáta a desemnat câștigătorul în persoana dr. Konrád Judit.


„De mai mulți ani funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc este ocupată doar temporar. Activitatea spitalului este îngreunată deoarece nu pot fi ocupate mai multe funcții de directori de secție, director medical sau director economic. Această stare nu este benefică nimănui, este greu să demarezi sau construiești o carieră dacă numirea în funcție expira în fiecare jumătate de an și trebuie să îți programezi activitatea în funcție de decizia președintelui consiliului județean de a te numi în funcție din nou”, a spus Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.

Acesta a completat: „Am încredere că acesta a fost un examen la care cel mai bun specialist a obținut postul. Însă având în vedere că au fost doi candidați, prețuim și avem nevoie și de munca celui de-al doilea clasat și sunt convins că vom identifica oportunitățile acceptate atât de candidat, respectiv prin care se va servi intereselor spitalului și județului. Sper că rezultatele vor fi acceptate de candidați și fiecare își poate începe activitatea având în vedere că avem în față planuri mărețe și ne dorim ca în șase-zece ani spitalul județean va deveni un spital clinic”. 

„O felicit pe dr. Konrád Judit, managerul interimar și candidatului desemnat câștigător la examenul de ocupare al postului. De când ocupă domnia sa această funcție, lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună. Lucrurile stabilizându-se nu va fi nevoie de organizarea de noi concursuri, toată lumea va putea lucra într-un climat de stabilitate, iar județul Harghita va fi un județ care oferă servicii medicale de înaltă calitate”, a afirmat Borboly Csaba.
În conformitate cu prevederile legale, în termen de 24 de ore se pot depune contestații la secretariatul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Articolul precedentDouă victorii în două meciuri pentru HC Miercurea Ciuc
Articolul următorA adormit la volan şi a intrat într-un cap de pod