Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne spune că aderarea României la Spațiul Schengen va fi un plus pentru securitatea europeană, nu în pericol.

„Zilele trecute m-am deplasat la la Viena, la Berlin și la Consiliul JAI. În primul rând, întâlnirea de la Viena a fost realizată la solicitarea României și cunoaștem cu toții faptul că în ultimele zile au existat o serie de declarații, atât ale ministrului de interne Gerhard Cartner, cât și ale cancelarului Mehammer și în baza acestor declarații, am solicitat o întrevedere cu domnul ministru al Afacerilor Interne, domnul Cartner.

Întâlnirea a fost una constructivă, pentru că am ajuns la concluzia că aderarea României la Spațiul Schengen va fi un plus pentru securitatea europeană, nu în pericol pentru statele membre.

I-am prezentat, domnule ministru, aspecte care țin de afirmațiile răspuns la afirmațiile pe care le-am văzut în spațiul public ale oficialilor austrieci cu privire la rutele migraționiste din Balcanii de Vest.

Datele statistice pe care eu le-am prezentat au legătură cu ultimele rapoarte prezentate de către agențiile europene RONTEX sau Agenția Europeană pentru Azil şi conform acestor date, pe primele 8 luni spre exemplu, pe ruta Balcanilor de Vest s-au înregistrat în total 128.438 de migranți, iar dintre aceștia, 3.574 de migranți au fost înregistrați în România venind din Serbia, fiind vorba despre aproximativ 2,7 % din numărul total de migranți care au reușit să ajungă în Uniunea Europeană prin România.

Sper ca în urma acestei întrevederi, decidenții de la vârful statului mă refer aici la cancelar, la ministrul de Interne pe speța Schengen să fie convinși că România merită să fie membră a Spațiului Schengen”, a spus Lucian Bode, luni seara, la un post TV.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentScandalul Blue Air. Cum a girat GRINDEANU garanția cu un teren și cu pădurea de pe acesta împrumutul de 62 de milioane de euro
Articolul următorCât de EDUCAT ești? Testul cu 20 de întrebări care-ți oferă răspunsul