Mai multe județe din țară sunt sub avertizare COD GALBEN  de instabilitate atmosferică, valabil până mâine dimineață la ora 02.00. 

 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), atenționarea cod galben este valabilă în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 02:00.

În intervalul menționat, la munte, în nordul, nord-estul și local în centrul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”, precizează ANM.

De asemenea, în intervalul 31 iulie, ora 12:00 – 01 august, ora 02:00, în toată țara va fi în vigoare și o informare meteorologică de furtuni.

În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, estul țării și local în centru, instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp”, mai arată ANM.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 34. Copiii lui Abi Talent ar putea fi săraci
Articolul următor1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost raportate azi de către autorități