Mii de români din satele din județul Vaslui au nevoie de ajutor. Este vorba de oameni bolnavi la pat, în scaune cu rotile sau prea bătrâni pentru a mai putea munci cu ziua. Toți sunt la limita supraviețuirii. Nepăsarea autorităților i-a lăsat pe vasluieni fără speranța unei vieți mai bune. 

Viața în satele sărace din Vaslui este mult mai grea decât pare. Localnicii din Bârlad își asigură cu greu un trai decent. Nu beneficiază de toate utilitățile și sunt zile în care se culcă flămânzi. Mulți dintre ei nu mai văd nicio speranță. 

Membru asociație MGM: Lemne pentru iarnă aveți?

Pensionară: N-am, mamă, n-am. Vai de capul meu. Ce pot eu să fac eu cu 142 de lei?!

Femeie imobilizată la pat: Tinere, nici nu mai știu cum arată curtea mea de doi ani de zile. Mi-e dor de toate cărările.

Membru asociație MGM: Dacă ați putea merge din nou ce ați dori să faceți?

Femeie imobilizată la pat: Să merg la biserică.

Mamă a opt copii: Noi nu avem alte surse, venituri decât alocația copilului.

Membru asociație MGM: Cum se descurcă o mamă cu opt copii doar cu alocația?

Mamă a opt copii: Cam greu. Multe responsabilități, dar nu avem de unde. Luăm după puterea noastră.

Au fost uitați de autorități, iar singurul lor ajutor vine din partea asociațiilor care le asigură celor necăjiți alimente și haine. 

Articolul precedentCea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe astăzi. CALENDARUL de desfășurare
Articolul următorCompensarea cu 50 de bani pe litru de carburant s-ar putea prelungi și anul viitor – Anunțul ministrului Virgil Popescu