În cursul zilei de ieri (12.01.2022), 13 persoane aflate în dificultate au primit ajutorul echipajelor SMURD. Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 3 incendii înregistrate și au gestionat alte 2 misiuni în municipiul Miercurea Ciuc: o misiune de deblocare ușă apartament și o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ.

Astfel, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, în cooperare cu SVSU Suseni, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un camion de transport lemne, pe DE 578, km 126, pe raza localității Valea Strâmbă. Forțele de intervenție ajunse în cel mai scurt timp la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta la axele din spate ale camionului, cu pericol de propagare la întregul autovehicul și încărcătura acestuia. Incendiul a fost stins în limitele găsite și, cel mai probabil, a fost provocat de efectul termic produs de sistemul de frânare.

În afara acestui incendiu, pompierii militari au intervenit și la 2 arderi necontrolate cauzate de coșurile de fum necurățate de funingine, la o casă din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Orban Balazs și un bloc de locuințe din municipiul Toplița.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Articolul precedentÎncepe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
Articolul următorToate școlile și grădinițele din România vor funcționa cu prezență fizică de luni